Internetstiftelsen öppnar kostnadsfri coworkingspace i Linköping

I Malmö öppnade Goto 10 under 2020. Snart är det Linköpings tur. Foto: Internetstiftelsen

Nu står det klart att Linköping blir den tredje staden, efter Stockholm och Malmö, där Internetstiftelsen öppnar mötesplatsen Goto 10. Många känner igen Internetstiftelsen från rapporten Svenskarna och internet eller mätverktyget Bredbandskollen. Men det är långt ifrån allt som stiftelsen gör. I mer än 20 år har man arbetat med att främja internets utveckling genom olika satsningar. En av dessa är Goto 10, en kostnadsfri och inkluderande mötesplats för evenemang, meetups, hackatons, arbete och spontana möten för internetrelaterade frågor och idéer.

Goto 10 etableras i fastigheten Collegium i Linköping Science Park i anslutning till universitetet. Att det blir just Linköping är valt med stor omsorg.

– Linköping är en av de ledande städerna vad gäller it och teknik och här satsar man på att bli ännu större inom teknisk innovation. Med ett stort och levande universitet och många företag och utvecklingsmiljöer som arbetar med digitalisering, är det en perfekt plats för Goto 10 att vara med och bidra i ekosystemet, säger Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef på Internetstiftelsen.

– Att vi kan göra detta i samarbete med bland annat Linköpings kommun och Linköping Science Park ger oss goda möjligheter att snabbt och effektivt etablera Goto 10 och på så sätt skapa förutsättningar för internetintresserade Linköpingsbor att ta nästa kliv – oavsett om det är en idé som ska testas eller ett företag i sin linda, säger Jannike Tillå.

Goto 10 är en mötesplats för alla som älskar internet. Det första öppnade i Stockholm 2017 och det andra i Malmö 2020. Totalt är det över 16 000 medlemmar som tillsammans har genomfört över tusen evenemang och spelat in cirka 900 poddavsnitt.

I Linköping kommer Goto 10 att bestå av cirka 700 kvadratmeter, fördelade på tre plan. Här finns en öppen arbetslounge, avskilda telefonrum och ytor som möjliggör för medlemmar att hålla egna evenemang. Det finns även utrustning för att spela in poddar eller göra 3d-utskrifter. Allt som behövs för att vistas i och nyttja lokalerna och utrustningen är ett kostnadsfritt medlemskap.