Flygbolaget BRA vill flyga Sundsvall - Göteborg

Christian Clemens, vd flygbolaget BRA. Foto: BRA

Svenska inrikesflygbolaget BRA sitter i intensiv planering för att förhoppningsvis kunna börja flyga reguljärt mellan Sundsvall och Göteborg två gånger per dag med start inom de två närmaste veckorna.

– Vi finns sedan länge i Sundsvall och ser att vi har en stor andel kunder som byter på Bromma för vidare resa till just Göteborg, därför är den linjen väldigt intressant för oss, säger Christian Clemens som är vd för inrikesflygbolaget BRA.

Bolaget tittar på möjlighet att flyga en morgon- och en kvällsavgång per dag från Sundsvall.

Vad det blir för flygplanstyp och hur många platser per vecka det innebär är dock för tidigt att gå in på.

– Just Sundsvall – Göteborg är en av de linjer vi beräknar att vi kan flyga med lönsamhet. Vi tror på Sundsvall och det känns samtidigt logiskt att vi tar över direktflygen till Göteborg, fortsätter Clemens.

BRA är det enda flygbolaget i världen som erbjuder alla resenärer att individuellt boka flyg med 100 procent biobränsle som ett tillval för enhetspriset 300 kronor per flygsträcka. Det fossilfria biobränslet tankas i efterhand av BRA, som då byter ut vanliga jet bränslet i motsvarande mängd som det köpta biobränslet. Detta minskar klimatavtrycket för flyget avsevärt och bidrar till ökad efterfrågan på biobränsle till inrikesflyget.