Kubicom stärker styrelsen med professor vid Linköpings universitet

Kubicom förstärker styrelsen med Anna Fredriksson som är professor vid avdelningen för Kommunikations- och transportsystem vid Institutionen för Teknik och Naturvetenskap på Linköpings universitet. Foto: Thor Balkhed, Linköpings universitet

Kubicom, känd för sin digitala molntjänst inom byggsektorn, utvidgar sin närvaro i Sverige och Norden. Nu tar företaget nästa steg och förstärker styrelsen med Anna Fredriksson som är professor vid avdelningen för Kommunikations- och transportsystem vid Institutionen för Teknik och Naturvetenskap på Linköpings universitet. 

Flera betydande aktörer, inklusive NCC, Svevia och Stockholms stad, har valt att använda företagets plattform för att effektivisera sina byggprojekt och övervaka miljöpåverkan.

I företagets styrelse inkluderas nu Anna Fredriksson, professor vid Linköpings universitet specialiserad på bygglogistik och stadsutveckling. Detta beslut är en del av företagets strategi att integrera akademisk forskning med praktisk tillämpning inom byggbranschen.

“Vi har i Kubicom en driven ledning och kunnig styrelse som nu ytterligare förstärks med Anna Fredriksson. Kubicom ingår i CIMON-koncernen och vi har i vår kultur och DNA alltid främjat ett nära samarbete med ledande akademier och forskning. För det är i skärningspunkten mellan akademi och näringsliv riktigt stora saker händer, så därför känns det jättebra att välkomna Anna in i Kubicoms styrelse”, berättar Peter Mattisson, koncernchef i CIMON och styrelseordförande i Kubicom.

“För mig känns det jättebra att få en ännu närmare anknytning till branschen och utnyttja mina kunskaper till att driva utvecklingen framåt. Jag har kommit i kontakt med Kubicom ett flertal tillfällen och tilltalas av deras vilja att i förlängningen bidra till en positiv samhällsutveckling. Att man i koncernen dessutom har en vana att arbeta tätt tillsammans med akademi och forskning är självklart ett stort plus”, säger Anna Fredriksson, professor i Bygglogistik vid Linköpings universitet.