Transportgiganter vill bygga laddstation i Södertälje

Ny laddstation för lastbilar planeras i Almnäs Foto: maxim hopman/unsplash

Södertälje kommun kan snart få en ny laddstation för lastbilar i Almnäs, meddelar Länstidningen Södertälje. Efter en budgivning på en centralt belägen tomt i området, där fyra företag deltog, ser det ut som att bolaget Milence är på väg att ta täten i etableringen av en ny laddinfrastruktur för ellastbilar.

Enligt uppgifter från Länstidningen Södertälje är det företaget Valene som Södertälje kommun har beslutat att gå vidare med efter budgivningen tidigare i år. Valene har i sitt anbud framhållit att bolaget Milence, som ägs av transportjättar såsom Scania och Volvo, är intresserade av att bygga en laddstation för lastbilar redan före utgången av 2025.

Valene produktion AB genomgår nu en granskning för att fastställa deras lämplighet som köpare av den kommunala marken, som är belägen rakt över gatan från Schenkers anläggning i Almnäs. Milence, ägt av Scania, MAN, Volvo och Daimler, är redan i full gång med att utveckla en laddinfrastruktur för lastbilar i hela Europa och planerar att bygga 1 700 laddstationer.

Priset för marken och det högsta budet uppgick till 21 miljoner kronor, och det fanns totalt fyra intressenter i budgivningen. Utöver laddstationen visade Milence i sitt anbud bilder på hur den framtida laddstationen skulle kunna se ut, enligt Länstidningen Södertälje.