Stora trafikproblem längs E4

Problem för trafiken på E4 mellan Jönköping-Gränna. Foto: Trafikverket

Det stora snöovädret resulterade i omfattande trafikproblem i Mellansverige. Långa köer bildades på tisdagen bland annat längs E4 mellan Gränna och Huskvarna, samt även norr om Gränna.

Det svåra snöovädret har orsakade långa köer på E4 från Huskvarna och norrut mot Gränna. Många människor satt fast på motorvägen sedan tisdagskvällen. Arbetet med att lösa trafikstockningen går långsamt, men i rätt riktning.

– Det finns ännu ingen prognos för när alla kan vara loss från kön, men självklart vill vi lösa det så snart som möjligt, sa Göran Melin, biträdande räddningschef i Jönköpings kommun på onsdagsmorgonen.

Räddningstjänsten mobiliserade flera enheter, inklusive bandvagnar och fyrhjulingar vid 22-tiden på tisdagen, för att bistå personer som hade fastnat i trafiken. Avsikten med insatsen var att få loss proppen med bilar men också säkerställa vätska, värme och eventuella sjukvårdsbehov till dem som satt fast.

– Det är ett besvärligt läge och vi uppmanar alla som inte måste ge sig ut i trafiken att stanna hemma, säger Göran Melin, biträdande räddningschef i Jönköpings kommun.

Vid klockan nio på onsdagsförmiddagen hade alla personbilar som suttit fast i köerna på E4:an mellan Huskvarna och Gränna kunnat köra vidare.

Enligt rapporter från P4 Skaraborg satt vissa bilister varit fast i trafiken sedan klockan 13.00 på tisdagen enligt uppgifter från polisen. Polisen i region Väst har aktiverade en särskild händelse och uppmanade allmänheten att stanna hemma.

Vid 23-tiden på tisdagen meddelades att lastbilar som blockerat vägen vid E20-avfarten Haggården i Mariestad har bärgats, vilket möjliggjort att trafiken börjat röra sig igen.

”Helt sjukt många olyckor” har rapporterats in under dagen, enligt Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson i region Öst.

Källa: Jönköping kommun, Expressen, P4 Skaraborg, Trafikverket