Köpenhamn får priset "Europas ledande kryssningshamn 2024"

År 2023 tog Köpenhamn emot över 750 000 gäster och nästan 300 kryssningsfartyg Foto: World Travel Awards

Vid en ceremoni i Berlin den 6 mars 2024 belönades Köpenhamns hamn med den prestigefyllda titeln Europas ledande kryssningshamn 2024 av World Travel Awards.

Utmärkelsen togs emot av Luis de Carvalho från Köpenhamn Malmö Hamn. Köpenhamn har vunnit priset som Europas ledande kryssningshamn fem gånger tidigare.

Staden är strategiskt beläget som en gateway till Östersjön och Nordiska/Nordatlanten och erbjuder bra infrastrukturer för kryssningsverksamhet, inklusive en välansluten internationell flygplats och flexibla omlastningsanläggningar vid tre Ocean Quay-kryssningsterminaler. Under 2023 tog staden emot över 750 000 gäster och nästan 300 kryssningsfartyg. År 2024 förväntas Köpenhamn ha 10 inledande kryssningsfartygsanlöp

”Detta är precis vad vi behöver när vi reser runt i världen för att marknadsföra Danmark som en kryssningsdestination. Speciellt under en tid då vi arbetar hårt för att få fler – särskilt de amerikanska kryssningslinjerna – att återvända till Köpenhamn och Östersjöregionen. Detta pris hjälper till att förmedla att det finns så mycket mer att uppleva, särskilt i vår huvudstad Köpenhamn,” säger Klaus Bondam, Director of Cruise, CruiseCopenhagen.