Yilport fördubblar tågförbindelserna mellan Stockholm och Europa

Till följd av ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar med Yilport Stockholm Nord och Europa dubblerats i och med Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Europapendeln ökar från och med januari från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Det långvariga samarbetet mellan operatörerna har öppnat upp för sömlösa transporter av samtliga containertyper inklusive trailers till och från Stockholm-Mälardalsregionen. Med det nya tågschemat tillkommer inte bara flexibla intermodala transportlösningar. Både Yilport och Spedition Bode ser ytterligare utveckling för tågtransporten i framtiden.

b
Tågkarta. Bild: Yilport

”Det här ett betydande framsteg som öppnar upp för samarbete och möjligheter för företag som är i behov av pålitliga och kostnadseffektiva logistiklösningar. Vi är glada över att vara en del av kedjan och att få bidra till att skapa en mer sammanlänkad och hållbar godstransport.” Joseph Muhumuza, Regional Försäljningschef på YILPORT Nordic.

b
Joseph Muhumuza. Foto: YILPORT Nordic

”Förbindelsen Lübeck – Stockholm Nord bygger på många års framgångsrikt samarbete med Spedition Bode. Samtidigt som Bode fortsätter att garantera grundkapaciteten av tågen är förbindelsen nu öppen för bokning av alla speditörer. Med integreringen av tåglinjen i vårt Europanätverk tillsammans med den nya sträckan Malmö - Stockholm Nord erbjuder vi ett brett utbud av klimatsmarta intermodala transporter via den fasta förbindelsen inklusive färjetransporter. Det gör att Stockholm Nord nu är anslutet till Lübeck sex gånger i veckan. Med vårt one-stop shop-erbjudande får speditörer kontinuerlig service från till exempel Duisburg, Ludwigshafen, Barcelona eller Verona, samtidigt som de sparar cirka 80% CO2.”

b
Ulrich Bedacht. Foto: Northern European Seaports & German Baltic Sea Ports på Kombiverkehr

”Jag är glad över att vårt samarbete med Kombiverkehr har fördubblat våra veckovisa avgångar. Vi har sedan 2015 kopplat ihop YILPORT Stockholm Nord med Europa via Lübeck och numer till alla stora kontinentala terminaler.” Stev Etzrodt Verkställande direktör på Spedition Bode

b
Stev Etzrodt. Foto: Spedition Bode