Wallbox tecknar partnerskapsavtal med Elektroskandia

Wallbox tecknar partnerskapsavtal i Sverige med Elektroskandia Foto: Wallbox

Wallbox, en global pionjär inom elbilsladdning, och Elektroskandia Sverige AB har tecknat ett distributionsavtal för den svenska marknaden. Elgrossisten är en ledande elteknikgrossist i Sverige med över 100 års erfarenhet inom området.

– Wallbox är en internationell leverantör med en bred produktportfölj som passar in bra i vårt sortiment eftersom den inkluderar AC- och DC-laddare. Efterfrågan på deras produkter är hög så vi är glada att kunna erbjuda dessa till våra kunder. De ligger dessutom långt fram gällande både innovation och hållbarhet vilket går hand i hand med vår vision, säger Henrik Stjernstad, produkt- och inköpsansvarig på Elektroskandia Sverige AB.

Med distributionsavtalet på plats kommer elgrossisten nu att erbjuda företagets AC- och DC-laddare inklusive Supernova, DC-snabbladdare, som har utformats för att öka tillförlitligheten samtidigt som den ger enklare installation och ett flexibelt sätt för en kraftuppgradering, till elinstallatörer i Sverige.

– Som en av de ledande elteknikgrossisterna i Sverige kommer Elektroskandia ge installatörer över hela Sverige enkel tillgång till våra smarta och effektiva laddningslösningar. Detta nya partnerskap gör att vi kan hjälpa fler kunder än någonsin att maximera fördelarna med smart laddning och bidra till att accelerera energiomställningen i Sverige”, säger Robin Palmgren, Country Manager Sverige och Norge, på Wallbox.