115 nya vagnar beställda för intermodala transporter

T3000. Foto: TX Logistik AG

 

TX Logistik AG fortsätter att investera i sitt egen godsvagnsflotta. Järnvägslogistikföretaget, som tillhör till Mercitalia Logistics har beställt ytterligare etthundrafemton dubbla fickvagnar av typen T3000 för sin intermodala transporter. Leveransen av de första vagnarna är planerad till slutet av sommaren.

 

De moderna fickvagnarna tillverkas av den slovakiska tillverkaren Tatravagonka. De har en 30-fots containerupphängning, snabbverkande bromsar och termostabila hjulsatser av den senaste generationen. T3000 blir alltmer en standardvagn inom intermodala transporter, enligt TX Logistik. Vagnstypen kan med en maximal hastighet på upp till 120 kilometer per timme transportera semitrailers och containrar. Dessutom är modellen särskilt väl anpassad till TX omlastningssystem NiKRASA, med vilket icke-kranbara semitrailers även kan lastas på skena. Den nyligen introducerade nya version 3.0 behöver inte längre en terminalramp, är stapelbar och har optimerats för järnvägstransport av megatrailers.

Med den nya beställningen av T3000 uppfyller företaget sitt mål att öka sin egen andel godsvagnar för intermodala transporter till totalt 50 procent. Marknadens ökade efterfrågan på järnvägstransporter i den här transportkategorin har resulterat i en brist på material. Det politiska målet att att utöka andelen järnvägsgods till 25 procent till 2030 är en av den pådrivande skälet till den ökade bristen. Med tillgång till egen vagnkapacitet kommer företaget därmed att kunna reagera ännu mer flexibelt på intermodala efterfrågan i sitt europeiska nätverk i framtiden.

bild
Foto: TX Logistik AG