FlixBus tror fler resenärer kommer att se över sina resekostnader

När FlixBus Sverige summerade fjolåret kunde man se att destinationer som Berlin och Hamburg fick störst procentuell ökning i antalet resenärer. Foto: FlixBus

2023 kommer för många bli ett år med höga utgifter. Högre räntor, höjda priser på el, bensin och livsmedel gör att många hushåll får det tuffare framöver. I takt med att allt blir dyrare meddelar FlixBus att de kommer att behålla sina låga priser.

Under förra året ökade efterfrågan på prisvärt och hållbart resande. I år tror FlixBusbussföretaget att allt fler resenärer kommer att se över sina resekostnader och leta efter prisvärda alternativ.

– Vi kan meddela att vi fortsätter att behålla våra prisvärda biljetter. Just nu är vi i full gång med att planera årets linjenätverk och ser vi tillbaka på fjolåret kan vi konstatera att bussresandet ökade. Förutom våra inrikesdestinationer ökade intresset för våra internationella linjer. Som Europas största bussbolag hoppas vi att allt fler upptäcker hur enkelt och prisvärt bussresande kan vara, säger Kajsa Ekelund kommunikationschef på FlixBus.

bild
Kajsa Ekelund kommunikationschef på FlixBus. Foto: FlixBus

När företaget summerade fjolåret kunde man se att destinationer som Berlin och Hamburg fick störst procentuell ökning i antalet resenärer. Även Köpenhamn och Oslo var populärt under 2022 vilket indikerar att allt fler tar bussen till internationella destinationer.

Bra för plånboken och miljön
Företaget konstaterar att bussresor är ett prisvärt alternativ till bil och flyg men även ett miljövänligare val. En resa med långdistansbuss på cirka 40 mil spar ungefär 6,6 kg CO2 utsläpp per passagerare när man väljer buss i stället för bil. En bussresa mellan Stockholm och Oslo producerar ca 13,5 kg CO2, en flygresa producerar cirka 124 kg CO2.