Elbit Systems Sweden får uppdrag att leverera taktiska kommunikationslösningar till FMV

Elbit Systems är ett världsledande teknikbolag med verksamhet inom en rad olika områden, främst inom försvar och säkerhet. Foto: Jamison McAndie/Unsplash

Elbit Systems Sweden har tecknat avtal med Försvarets Materielverk om att leverera Technical High Mobility Shelters, ordervärdet är cirka 500 miljoner svenska kronor. Avtalet innefattar även optioner för ytterligare förlängning och livstids underhåll till ett totalt värde om ytterligare 600 miljoner svenska kronor.

Kontraktet med FMV innebär att teknikbolaget kommer leverera två typer av Technical High Mobility Shelters vilka ska fungera som mobila kommunikationsplattformar för Försvarsmakten. Systemlösningen kan användas på både band- och hjulgående plattformar och kommer bli en del av Arméns nya C2-infrastruktur.

Under kontraktsperioden kommer de nyttja sina omfattande erfarenhet av taktiska kommunikationshytter för att designa, bygga och leverera en stor volym av RL HYTT 24A och RL HYTT 24B allt-i-ett taktiska kommunikationshytter åt FMV. Kontraktet avser perioden 2023-2025 med optioner för ytterligare förlängning och livstids underhåll.

”THMS-programmet utmärker ännu en milstolpe för Elbit Systems Sweden i vårt bidrag till digitaliseringen av Sveriges försvar, en milstolpe vi är stolta över. Tillsammans med våra andra C2-projekt kommer THMS-programmet utgöra en viktigt och strategisk komponent i vårt erbjudande till Sverige", säger Tobias Wennberg, VD för Elbit Systems Sweden.