Riskkapitalbolaget Permira köper IT-säkerhetsföretaget Mimecast

Mimecast är specialister på e-postsäkerhet. Arkivbild

IT-säkerhetsföretaget Mimecast tillkännageratt företaget har förvärvats
av det engelska multinationella riskkapitalbolaget Permira, till ett värde om cirka 59 miljarder svenska kronor.

Affären innebär att Mimecast stärker sitt fokus på Europa, med ambitionen att utöka arbetsgrupperna i de enskilda länderna och stärka samarbetet med kanalpartners för att på bästa sätt möta utmaningar och följa upp möjligheter på olika marknader.

– Idag markerar den första dagen av en ny och spännande era i Mimecasts historia, där vi kommer att fortsätta att utveckla vår hantering av e-postsäkerhet, data och motståndskraft. Tack vare Permiras resurser, nätverk och långa erfarenhet av att skala globala teknikföretag står vi nu bättre rustade för att kunna leverera de innovationer våra kunder behöver, säger Peter Bauer, Chairman och CEO för Mimecast.

Den stora efterfrågan på e-postsäkerhet, som Mimecast är specialister på, beror bland annat på att antalet e-posthot har eskalerat under pandemin. Detta belyses av Mimecasts senaste årliga rapport om e-postsäkerhet, State of E-mail Security, som visade att 55 procent av globala företag har upplevt ett ökande antal e-postattacker under de senaste 12 månaderna.