BRA återstartar linje till Umeå

Bra kommer att öka trafiken i takt med att efterfrågan kommer tillbaka. Foto: Bra Flyg

Efter ett flyguppehåll på över ett år börjar BRA Flyg återigen flyga sträckan mellan Umeå och Stockholm Bromma. En viktig pusselbit inför en återigen stark och kommande hemestersommar.

– Det här är en dag vi har sett fram emot länge och det vet vi att våra kunder också har gjort. Många är vi som längtat efter att träffa nära och kära, resa iväg på semester och genomföra de viktigaste affärsmötena öga mot öga och nu är det äntligen dags, säger Ulrika Matsgård, kommersiell chef på flygbolaget BRA.

I och med ett ökat antal genomföra vaccinationer mot covid-19 ser BRA Flyg ljust på sommaren och bedömer att efterfrågan på resor kommer att öka successivt. Under våren handlar det om en avgång per dag men till sommaren utökas det till två avgångar per dag. De ser också Umeå som ett viktigt resmål för både affärs, student och fritidsresor.

– Umeå är en av våra huvuddestinationer sen många år och det är en självklarhet att det blir en av de första flygplatserna vi börjar flyga till nu efter pandemin, fortsätter Ulrika Matsgård

Vid uppstarten kommer det finnas transfermöjligheter till delar av södra Sverige. Göteborg, Malmö och Ängelholm/Helsingborg. Men fler är på gång.

– Det är bara början! Vi kommer att öka trafiken i takt med att efterfrågan kommer tillbaka och vara flexibla och snabba med att addera såväl flera avgångar som nya transfermöjligheter via Bromma, fortsätter Ulrika Matsgård, kommersiell chef på BRA.