ChargePoint går på börsen

ChargePoint blir det första börsnoterade elbilsladdningsföretaget. Foto: ChargePoint

ChargePoint meddelar att Pasquale Romano, President och CEO på Chargepoint, tillsammans med övriga ledningsgruppen, virtuellt kommer att ringa i öppningsklockan på New York-börsen, efter att företagets företagsfusion med Switchback Energy Acquisition Corporation, ett börsnoterat specialförvärvsbolag med strategiskt fokus på energisektorn, slutfördes.

– ChargePoint fortsätter att vara banbrytande inom denna kategori och blir det första börsnoterade elbilsladdningsföretaget som arbetar över hela världen, säger Pasquale Romano, President och CEO på ChargePoint.

– ChargePoints debut på börsen backas upp av en alltmer progressiv klimatpolitik, en marknadspreferens för ren mobilitet och av fler introduktioner av nya fordon än någonsin tidigare. Med vår affärsmodell, som har testats under mer än ett decennium, och med cirka 480 miljoner dollar i intäkter från denna transaktion är jag övertygad om att ChargePoint är väl positionerat för en fortsatt tillväxt i Nordamerika och Europa i takt med att övergången mot elektrifierad mobilitet tar fart globalt.