Tranås Energi kopplar upp fjärrvärmenätet

Första fjärrvärmeanslutningen på Höganloft klar. Foto: Tranås Energi

Sedan ett år tillbaka pågår Tranås Energis utbyggnad av fjärrvärmenätet till industriområdet Höganloft i Tranås. Nu har den första fastigheten, SDBC motor, kopplats in på nätet. Utbyggnaden till Höganloft innebär att cirka tre kilometer ledning förlagts, med Ängaryd som startpunkt. Flera fastigheter på industriområdet kommer att anslutas och först ut blev SDBC Motor, vars lokaler sedan i onsdags värms av förnybar fjärrvärme.

– Skönt att fjärrvärmen kom igång nu, eftersom det är den mest miljövänliga uppvärmningen vi kan ha, säger Louise Egefalk på SDBC Motor.

När alla planerade fjärrvärmeanslutningar på Höganloft är färdiga kommer ca 3 500 MWh värme att levereras till området årligen.

– Vi är förstås glada att nu kunna koppla på den första kunden i Höganloft. Utbyggnaden är den största på flera år och kommer att innebära en betydande ökning av fjärrvärmen i Tranås, säger Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.

En positiv effekt av den ökade värmeproduktion blir att Tranås Energis samtida produktion av förnybar lokalproducerad el i kraftvärmeverket ökar med cirka 500 MWh per år.