Alstom installerar digital tågkontroll i Rumänien

Rumänien har ett förhållandevis stort järnvägsnät. Alstoms kontrakt uppgår till 120 miljoner euro. Regionaltåg är den mest använda tågtypen på det rumänska järnvägsnätet. Det används främst för pendeltrafik mellan städer och dess förorter samt mellan byar och närliggande städer. InterRegional är tåg som går mellan städer och används främst för långa och medellånga sträckor. Karta: Wikipedia. Kredit: Andrein logo of Căile Ferate Române

I egenskap av ett konsortium har Alstom tilldelats ett kontrakt för att installera digital tågkontroll, trafikledning och elektrifieringsinfrastruktur som en del av en större moderniseringsprojekt längs en del av den europeiska järnvägskorridoren i Rhen-Donau i Rumänien.

Alstoms andel av kontraktet uppgår till mer än 120 miljoner euro. Kontraktet undertecknades nyligen av CFR SA, det rumänska statliga järnvägsföretaget och konsortiet Asocierea RailWorks., som leds av Alstom. Projektet förväntas pågå i fyra år.

Arbetet kommer att ske på banavsnittet Sighisoara-Brasov, på den del av den europeiska Rhen-Donau-korridoren, som förbinder städerna Nürnberg-Prag-Wien-Budapest-Curtici-Simeria-Brasov-Bukarest-Constanta.

Alstom har deltagit aktivt i pågående restaureringsarbeten på den rumänska delen av denna korridor sedan 2012.

Kontraktet omfattar modernisering av cirka 170 kilometer järnväg för persontåg som kör i hastigheter upp till 160 km/h. Kontraktet inkluderar ny infrastruktur, elektrifiering, signaler och nytt telekommunikationssystem, inklusive GSM-R, samt civila arbeten.

Alstom ansvarar direkt för implementeringen av ett trafikstyrningscentrum i staden Brasov, den digitala infrastrukturen och installation av ERTMS-nivå 2- och passagerarinformationssystemet och uppgraderingar av ledningar.