Malaga bygger avancerad testanläggning för autonoma fordon

Parque Tecnológico de Andalucía. Foto: PTA

Malaga bygger avancerad textanläggning för autonokma fordon

Europas mest avancerade fordonslaboratorium för autonoma fordon är beläget i Málaga. Laboratoriet är ett samarbetsprojekt mellan den spanska telekombolaget Telefónica och den koncernen Dekra. Projektet involverar också regionalregeringen i Málaga kommun samt Seat. Om detta skriver spanska media.

Det stora test och certifieringscentret beläget i teknologiparken ”Parque Tecnológico de Andalucía” har nu startat sin verksamhet. Centret har 15 anställda och tagit emot investeringar på över fem miljoner euro. Här finns ett utomhus-testområde på över 50.000 kvadratmeter med korsningar, raka gator, kurvor, belagda och obelagda vägar, trafikljus, rondeller och tunnlar med sensorer. Det finns dessutom verkstadshallar, kontorsutrymme och garage för verksamheten.

På området kan fordon testa positionsdata för möjliga hinder och andra fordons rörelser. Förutom verkliga fordon kan simulerade fordon köras genom testanläggningen och allt kan övervakas via på distans Infrastrukturen gör det möjligt att simulera verkliga trafikförhållanden och situationer på ett begränsat område utan att det föreligger någon risk för olyckor. På området finns också en unik skärmad kammare, utvecklad av Ericsson som gör det möjligt att kontrollera internationella frekvenser. Anläggningen är den enda i sitt slag som är tillgänglig i Europa.