Skånetrafiken startar expresstrafik mellan Trelleborg och Malmö

Skånetrafiken startar snabbtåg mellan Trelleborg och Mamö. Foto: Skånetrafiken

Nu, startar PågatågenExpress trafik mellan Trelleborg och Malmö. Med en restid på 28 minuter blir tåget ett snabbt och hållbart alternativ till bilen. Resan kommer att ta max 28 minuter, jämfört med dagens 32 minuter att resa mellan Trelleborg station och Malmö C och tåget gör inga stopp på vägen. Med denna satsning hoppas Skånetrafiken att fler pendlare ska ställa bilen och istället resa hållbart med tåget.

Även Svedala får en PågatågenExpress avgång till Malmö. Klockan 07.09 avgår tåget, som på 19 minuter når Malmö C. PågatågenExpress är ett komplement till den övriga tågtrafiken på sträckorna.

– Vi är glada att kunna erbjuda våra kunder snabbt och hållbart resande mellan Trelleborg och Malmö samt Svedala och Malmö. Tågen till och från Trelleborg har utvecklats på ett mycket positivt sätt sedan vi startade i december 2015 och genom att erbjuda denna typ av snabbtåg hoppas vi att fler ska upptäcka hur enkelt och smidigt det är att resa med Pågatågen, säger Mats Ohlsson, trafikutvecklare för Pågatågen på Skånetrafiken.