Eniro redovisar brakförlust

Foto: Eniro

Eniro redovisar en förlust före skatt på 1 820 miljoner kronor för tredje kvartalet. De dementerar också rykten om att styrelsen tänkt hoppa av.

Jätteförlusten kan jämföras med vinsten på 90 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Omsättningen uppgick till 744 miljoner kronor, jämfört med 857 miljoner kronor ett år tidigare, en minskning med 13 procent.

"Prövningen av bolagets immateriella tillgångar visade ett icke-kassaflödespåverkande nedskrivningsbehov på 1 799 miljoner kronor. Därav avsåg 1 237 miljoner kronor Lokalt sök, främst gällande förvärvet av norska Findexa från 2005, och 562 miljoner kronor avsåg Voice", skriver bolaget i rapporten.

"Våra starka varumärken, vår omfattande databas och säljkår, våra kunder och de 8 miljoner användare som varje vecka besöker våra sajter, skapar förutsättningarna för ett livskraftigt Eniro. Inför 2015 ser jag därmed med tillförsikt på möjligheterna att i en tillväxtmarknad nyttja vår position som lokalt sökföretag och bekräfta en hållbar marknadsandel och lönsamhet", skriver vd Stefan Kercza i en kommentar.

Eniro dementerar på morgonen i ett pressmeddelande ryktena om att styrelsen hade tänkt hoppa av.

Söktjänstföretagets aktier stoppades i går på Stockholmsbörsen efter ett nytt jätteras. Stoppet hävdes nu på morgonen.

Bolaget har hamnat rejält på dekis efter redovisningsskandalen och medieuppgifter om att bankerna skulle vara på väg att säga upp lånen.

"Bolaget har en fortsatt nära och bra dialog med bankerna. I samband med denna dialog sker ett normalt informationsutbyte. Bolaget bryter inte mot någon del av låneavtalet", enligt pressmeddelandet.

(TT)