Alstom installerar nytt signalsystem i Mumbais metro

Urbalis 400 är ett avancerat kommunikationsbaserat system för tågstyrningssignaler som hjälper till att minska Mumbais trafikstockningar. Foto: Alstom

Alstom har tilldelats ett kontrakt av Mumbai Metro Rail Corporation Limited (MMRCL) för att leverera ett signalsystem av modell CBTC för linje 3 i Mumbais Metro i Indien.

Kontraktet, som har sin grund i ett tidigare avtal om leverans av rullande materiel och kraftförsörjning som undertecknades tidigare i år för samma linje, är värt över 100 miljoner euro.

Alstom kommer att utrusta linje 3 med Urbalis 400, senaste generations CBTC-signaleringsteknik. Kontraktet avser installering av datorbaserad utrustning för tågstyrning (UTO), datorbaserad interlocking och centraliserad tågövervakning, plattformsskärmdörrar, samt ett elektriskt och mekaniskt kontroll- och datainsamlingssystem, E & M SCADA.

Urbalis 400 underhålls med hjälp av beprövade serviceenheter i drygt 30 städer över hela världen. Ständigt uppgraderad, hjälper teknologin stadsoperatörer att maximera metronätens prestanda och kapacitet.

Systemet erbjuder ett stort antal funktioner, som till exempel korrigerar och anpassar metrotågets hastighet. Alstoms Urbalis Radio CBTC har använts 15 år i ett stort antal länder.