Ny vd för Elektrosignal Infra

Foto: Elektrosignal

Elektrosignal Infra är ett företag som har spetskompetens inom EST-segmentet för tunnelbana och järnväg men bedriver även drift och underhåll samt felavhjälpning inom infrastruktursektorn. Nu har företaget tillsatt ny vd.

– Jag är stolt och glad över att kunna presentera Fredrik Häggström som ny vd, säger Håkan Karlsson, ägare och styrelseordförande. Han är en kompetent ledare och har i sin position som Affärsområdeschef Väg och Järnväg Norden på Eltel Networks visat att han har djup förståelse för hur man skapar förtroende och relationer i en komplex och komplicerad marknad. Jag är övertygad om att han kommer vidareutveckla Elektrosignal Infra och leda företaget till nya framgångar. En viktig arbetsuppgift blir att sprida varumärket och kunskapen hos Elektrosignal Infras erfarna och kompetenta personal.

Fredrik Häggström har varit Affärsområdeschef Väg och Järnväg Norden på Eltel Networks från 2010 till 2018. Häggström har även varit vd på Dateli Installation från 2007 till 2010 och har dessförinnan haft olika ledande befattningar på Alcatel/Lucent, idag Nokia, samt Thales från 1996-2006.

– Jag är hedrad över att få ta över som vd och att få leda och utveckla ett företag med så lång erfarenhet från elkraft, tele och signal i spårmiljö, säger Fredrik Häggström. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med Elektrosignal Infras medarbetare, styrelse och kunder för att ta nästa steg i företagets utveckling och skapa innovativa och hållbara lösningar.

Elektrosignals tjänster inom kraftmontage, allmänna kraft- och belysningsinstallationer, signal- och teleinstallationer inom järnvägssektorn, eller BEST-uppdrag är ständigt i framkant gällande teknik.

– Elektrosignal Infra har en unik position i Storstockholm, fortsätter Häggström. Bolaget har sedan starten 2015 utvecklats till att ha en kompetent konsultavdelning med gedigen erfarenhet av Trafikförvaltningens anläggningar. Vi ligger i framkant med att förlänga livslängden och förbättra anläggningarna för våra kunder. Genom att bygga på erfarenhet och samtidigt nyttja de möjligheter ny teknik ger, kan vi öka livslängden och driftsäkerheten i våra kunders anläggningar. Detta bidrar till en mindre miljöpåverkan och bättre ekonomi för våra kunder.