Finja Betong tar in ny vd

Patricio Villarroel och Gull-Britt Jonasson.

Patricio Villarroel tar över

Det står nu klart att Finja Betong får en ny vd nästa år. Från och med 1 juli 2018 kommer vår nuvarande vd Gull-Britt Jonasson, dotter till Finjas grundare, att lämna över stafettpinnen till Patricio Villarroel, nuvarande vice vd.

– Finja har gjort en fantastisk resa under sina första 60 år och jag vill tacka Gull-Britt för förtroendet. Tillsammans med alla medarbetare i Finja Betong ska jag göra mitt yttersta för att ta oss till än högre höjder, men utan att göra avkall på den framgångsrika företagskulturen. Att vi vill, kan och vågar kunde inte stämma bättre in på det jag upplever, säger Patricio Villarroel.

En stor anledning till att Patricio tackat ja till utmaningen är att han under sina första två år på Finja har blivit oerhört positivt bemött av såväl ägare och ledningsgrupp som av kollegor. Med sig i bagaget har han en MBA från Lunds universitet och en stor portion yrkeserfarenhet, bland annat från CG Drives & Automation (f.d. Emotron), Pergo och Perstorp.

Patricio som är 46 år kommer ursprungligen från Chile men har varit bosatt i Sverige de senaste trettio åren. När han kom hit träffade han nästan omgående sitt livs kärlek, Familjen bor i Skåne och villan är självklart murad.