Scania lanserar nya bussmodeller på Busworld

Foto: Scania

På Busworld i Kortrijk i Belgien, den 20-25 oktober, presenterar Scania hybridfordonet Interlink Low Decker. Dessutom lanseras den nya helelektriska Scania Citywide.

Tack vare Scanias hybridteknik erbjuder företaget nu alternativ inom alla aspekter av förorts- och regiontrafik. Scania Interlink LD finns för närvarande tillgänglig för diesel, biodiesel, HVO, CNG/CBG, etanol och, i och med den senaste varianten, hybriddrift. Den kompletterar Scania Citywide Low Entry Suburban, som också finns tillgänglig för hela utbudet av alternativa bränslen samt i en hybridmodell.

– De snabbt växande städerna över hela världen beror i större utsträckning på att förorterna växer än att innerstäder expanderar. Det innebär längre pendlingsresor till jobbet, och kollektivtrafiken i förorter förbrukar faktiskt tre gånger mer bränsle än transporter i innerstäder. Därför behöver vi fokusera mer på att hitta alternativ med icke-fossil drift för de här resorna, säger Karin Rådström, som är Head of Buses and Coaches på Scania.

Dessutom introducerar Scania på Busworld sin nya Scania Citywide Low Floor som är drivs helt elektriskt. Den lanseras på marknaden under 2018.
– Scania erbjuder marknadens största bussutbud för alternativa bränslen. Detta ger operatörer en enastående valfrihet att, med bibehållen total driftekonomi, göra den nödvändiga övergången till mer hållbara persontransporter, säger Karin Rådström.