Norrtälje kommun: ”Norra Båtlinjen dubblar antalet resenärer”

Foto: Norrtälje kommun

Intresset att resa från Norrtälje hamn ut i skärgården ökar. Norra Båtlinjen mer än fördubblade antalet resenärer i år, meddelar Norrtälje kommun. Sedan Norra Båtlinjen startade 2010 har fler och fler upptäckt hur enkelt och bra man kan resa direkt från Norrtälje hamn ut i skärgården. I år mer än fördubblades antalet resenärer jämfört med 2016. Totalt reste 2 756 personer vilket är en ökning med 122 procent.

– Det känns väldigt bra att Norrtälje kommun är med och stödjer Norra Båtlinjen så att fler invånare och besökare kan få möjlighet att komma ut och uppleva vår fantastiska skärgård, säger Ulrika Falk (S), kommunstyrelsens ordförande.

Norra Båtlinjen går mellan Norrtälje hamn och Arholma, med stopp på Håknäs, Gräddö och Lidö, under högsommaren. Den stora ökningen i år beror bland annat på att resenärerna i år inte behövt boka biljetter innan utan kunnat lösa biljett ombord på båten. Dessutom valde Waxholmsbolaget tillsammans med Norrtälje kommun att sätta in en större båt än tidigare år. Trots det var det några tillfällen när inte alla som ville resa fick plats ombord.

– Att Norrtälje kommun är med och finansierar Norra Båtlinjen är en viktig pusselbit för att ge besöksnäringen i kommunen, och framför allt skärgården, möjlighet att leva och utvecklas. Därför är det jättekul att så många fler upptäckt möjligheten med Norra Båtlinjen, säger Linda Börjesson, tillväxt- och utvecklingschef i Norrtälje kommun.

Initiativet till att starta Norra Båtlinjen togs från början av en grupp skärgårdsföretagare i kommunen. Norrtälje kommun är sedan 2013 med och finansierar trafiken. Sedan 2016 trafikerades linjen av Waxholmsbolaget och finns därför med i turlistor och reseplanerare.