Program för beläggnings- och brounderhåll i Helsingborg

I Helsingborg genomförs fem lite större asfalteringsprojekt. Arkivbild

Helsingborg har 60 mil bilväg och varje år lagar eller byter man ut asfalten på ungefär tre procent av de gator och vägar Helsingborgs stad ansvarar för. Nu har stadsbyggnadsnämnden fattat beslut om årets program för beläggnings- och brounderhåll. Programmet för beläggnings- och brounderhåll är den plan för det planerade underhåll man arbetar efter för att förebygga skador på gator och vägar. Det handlar både om åtgärder på gator som blivit slitna, med till exempel spår och gropar i gatan, och om arbeten för att förebygga skador framöver.

Från slutat av april till och med mitten av maj genomför man fem lite större projekt sett till hur mycket det påverkar trafiken och boende och verksamheter i närheten. En del av arbetet utförs nattetid för att störa trafiken så lite som möjligt.

– Vi försöker planera det vi gör så att vi stör så lite som möjligt, men det är klart att det märks när vi är på plats. Så långt det är möjligt vill vi undvika nattarbete, bland annat eftersom det stör dem som bor i närheten, men ibland är det nödvändigt eftersom både bil- och kollektiv-trafik annars påverkas alltför mycket., säger Henrik Rosdahl, gatuingenjör på stadsbyggnads-förvaltningen.