Snabbväxande bättre på cybersäkerhet

Snabbväxare inför säkerhetsåtgärder först efter ett intrång. Arkivbild

En undersökning från IT-säkerhetsleverantören Beyond Identity visar att snabbväxande företag tar stora säkerhetsrisker, men är trots detta bättre på säkerhet än andra företag. De både diskuterar cybersäkerheten mer och har byggt en säkerhetskultur bland anställda i större utsträckning.

Över 1 000 medarbetare i USA tillfrågades i undersökningen om sina arbetsgivares säkerhetsvanor. Bara lite drygt hälften, 55 procent, av de som arbetar på snabbväxande företag sa att grundläggande säkerhet, exempelvis att begränsa tillgången till nätverket, fanns på plats. Detta är trots allt bättre än medeltalet, som är 50 procent.

Lösenorden skyddades dock sämre än i andra företag på de snabbväxande bolagen. Detta kan vara ett av skälen till att mer än hälften, 55 procent, sa att deras arbetsgivare drabbats av mer än tre cyberattacker.

Det sägs också i undersökningen att en del snabbväxare införde säkerhetsåtgärder först efter ett intrång. 70 procent började utbilda sina medarbetare om cybersäkerhet och 60 procent började med backuplösningar. Undersökningen omfattade mer än 1 100 personer på alla nivåer i företagen. Ett företag definierades som snabbväxande om det växt med mer än 40 procent under senaste året.