Advenica säljer cybersäkerhetstjänster för två miljoner kronor

Advenica erbjuder lösningar för cybersäkerhet som uppfyller de allra högsta säkerhetskraven. Arkivbild

Advenica, den svenska leverantören av cybersäkerhetslösningar, har fått en tilläggsorder gällande cybersäkerhetstjänster från en europeisk kund inom offentlig sektor. Den nya ordern är värd två miljoner kronoroch kommer att levereras under 2022 och 2023. Advenica har cybersäkerhetslösningar som höjer informationssäkerheten och säkerställer ett effektivt och säkert datautbyte upp till Top Sdecret klassificering. Krypterings- och segmenteringsprodukterna är hållbara, framtidssäkra och tekniskt avancerade – och de hjälper kunder inom försvarsindustrin, myndigheter och verksamheter inom kritisk infrastruktur att skydda kritisk information. Företaget har sitt huvudkontor i Malmö och etablerade sig i Österrike i mitten av 2017 för att tillhandahålla cybersäkerhetslösningar till kunder i Österrike och andra europeiska länder.

2020 publicerade Advenica ett pressmeddelande om en order på 12 miljoner kronor från en europeisk kund inom offentlig sektor. Ordern gällde produkter och tjänster under ett antal år med första leverans under 2020. Nu har företaget fått en ny order, värd två miljoner kronor, från samma kund. Den nya ordern avser cybersäkerhetstjänster och kommer att levereras under 2022 och 2023.

– Advenica erbjuder lösningar för cybersäkerhet som uppfyller de allra högsta säkerhetskraven, lösningar som förhindrar intrång, dataläckage och manipulering av skyddsvärd information. Vi värdesätter långa relationer med våra kunder och är mycket glada över att kunna fortsätta leverera våra tjänster till den här kunden, säger Markus Gursch, vd Advenica Austria.