LogPoint uppdaterar cybersäkerhetsprogram

LogPoints programvara hanterar automatiserat säkerhetsincidenter. Arkivbild

En komplett uppdatering av LogPoints programvara innebär att SIEM och SOAR integreras i en enda plattform för säkerhetsteam, vilket ger snabbare upptäckt, analys och svar på cyberhot. SOAR-lösningen är den första på marknaden som inkluderas till en existerande tjänst, och som därmed blir tillgänglig för LogPoints kunder utan extra kostnad.

Cyberattacker blir allt mer sofistikerade och snabbare, vilket är ett hot mot företag i alla storlekar och branscher. Företagens säkerhetsteam har samtidigt svårt att rekrytera kompetent personal, vilket gör att de ofta är underbemannade. Därför har de svårt att tillräckligt snabbt upptäcka, undersöka och besvara cyberattackerna. För att lösa den här utma-ningen arbetar LogPoint 7 holistiskt och automatiserat för att hantera incidenter. Därmed går det snabbare för de säkerhetsansvariga att upptäcka attackerna, samt att orkestrera och lösa problemet.

– I LogPoint 7 blir SOAR en inbyggd del av SIEM, vilket betyder att kunderna får en enda lösning för att hantera processen att upptäcka, undersöka och hantera incidenter. Vi går därmed från att erbjuda säkerhetsanalys till att stödja hela cybersäkerhetsverksamheten, och introducerar automatisering och en holistisk approach till säkerheten, säger LogPoints vd Jesper Zerlang.