Wihlborgs bygger ny anläggning i Helsingborg

Illustration: Wihlborgs

Wihlborgs har tecknat avtal med Doka Sverige AB om nybyggnad av en anläggning om 2 200 kvadratmeter på Snårskogen 5 på Väla norra i Helsingborg. Anläggningen, som är klar för inflyttning i början av 2023, kommer att inrymma lager och kontor för verksamheten i södra Sverige.

Doka Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Doka GmbH som har sitt säte i Österrike. Doka GmbH utvecklar, tillverkar, säljer och hyr ut formsystem som används för alla typer av platsgjutna betongkonstruktioner. Företaget är ett av två världsledande bolag inom detta segment.

Dokas verksamhet i Sverige är inriktad på uthyrning av formsystem. Det nya lagret i Helsingborg är tänkt att tjäna det geografiska området Skåne, Blekinge, Småland och Halland. En fjärdedel av ytan kommer att bestå av kontor.

- Under flera år har vi letat efter en lämplig plats för etablering av vår tredje anläggning i Sverige. Att det till slut blev ett samarbete med Wihlborgs i Helsingborg, Väla norra, känns helt rätt. Målet med vår etablering är att komma närmare våra kunder i södra Sverige och att förstärka vår position på den marknaden, säger Claes Thoresson, vd för Doka Sverige AB. 

- Vi är glada att få uppdraget att bygga en modern anläggning till Doka med möjlighet att kombinera kontor och lager. Närheten till E4:an och E6:an och goda kollektivtrafikförbindelser för medarbetarna gör området mycket attraktivt, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.