Hitachi och Arrival bildar partnerskap för leverans av e-bussar och infrastruktur i Europa

De första testerna med arrivas e-buss kommer att genomföras i Storbritannien med First Bus. Foto: Arrival

Hitachi Europe och Arrival samarbetar för att leverera nya buss- och infrastrukturlösningar till den europeiska bussindustrin.

Partnerskapet kombinerar Hitachis digitala och operativa kapacitet med Arrivals produkter, som har som mål att vara konkurrenskraftiga med alternativ för fossila bränslen. Det brittiska startupföretaget har nyligen debuterat på Nasdaq.

Tillsammans, säger Hitachi och Arrival, kommer båda företagen att arbeta med operatörer för att distribuera integrerade slut-till-slut-lösningar som innehåller alla aspekter av ägande och drift.

Detta inkluderar komponenter som laddningsinfrastruktur och digitala verktyg. Driftsättningen av dessa lösningar förenklar inte bara övergången till elektrisk drift, utan de kombineras med de lägre totala ägandekostnaderna som Arrivals fordon och teknologier leder till.

De skapar, enligt egen utsago, en extremt övertygande finansieringsmodell som kommer att påskynda övergången till elfordon för företag över hela Storbritannien, Tyskland, Italien, Spanien, Norden och EMEA-regionen.

 - När regeringar planerar att avveckla bensin- och dieselfordon under det kommande decenniet kommer det att vara viktigt för bussoperatörer och kommuner över hela Europa att tillhandahålla det breda utbudet av nödvändiga lösningar och teknik på ett integrerat, strömlinjeformat och drifthanterbart sätt, säger Mike Nugent, chef för EV, på Hitachi Europé.

Arrivals första buss har en enda ytterdörr med en passagerarplats på 36 över hela det plana golvet. Den är utrustad med upp till 310,8 kilowattimmar energilagringskapacitet med möjlighet till både AC- och DC-laddning.

Avancerade integrerade lösningar från Hitachi möjliggör också datainsamling från de många sensorerna inom Arrival-bussen. Därmed blir det möjligt att ytterligare optimera kundens verksamhet som en del av relationen.

Arrival slår sig ihop med Hitachi

Arrivals fordon representerar nästa generation av elbussar som utvecklats från grunden med företagets radikala nya metod för design och produktion. Detta vertikalt integrerade tillvägagångssätt med egenutvecklad hårdvara, programvara och robotik möjliggör produktion i decentraliserade mikrofabriker.

Dessa mikrofabriker kan distribueras över hela världen.  De ska starta serviceföretag och hjälpa lokala samhällen genom att anställa lokala talanger, använda lokala försörjningskedjor och betala lokala skatter, meddelar Arrival.

De två företagen delar nu ett åtagande som går ut på att minska koldioxidutsläppen och göra städerna mer hållbara. Hitachi, en innovatör för klimatförändringar, har nyligen blivit en huvudpartner för COP26 och är medlem i FN:s Race to Zero-kampanj genom Business Ambition för uppvärmningsmålet under1,5° C.