Citytunneln i Göteborg öppnas för trafik

Den nya Gullbergstunneln längs Götaleden öppnar nu etappvis. Foto: Trafik Göteborg

Den nya Gullbergstunneln längs Götaleden öppnar nu etappvis. Gullbergstunneln är en nybyggd, cirka 400 meter lång tunnel som sträcker sig längs E45 Götaleden ungefär mittemellan Lilla Bommen och Falutorget. Byggnationen av Gullbergstunneln har pågått sedan 2016. Efter att ha varit öppen till hälften – där trafiken i ena riktningen gått i ”fel tunnelrör” – är tunneln nu redo att öppnas fullt ut.

Öppningen av tunneln med alla tillhörande förändringar längs Götaleden och i Gullbergsvassområdet sker etappvis och kommer att vara i full drift inom snar framtid. Den nya tunneln innebär en klar förbättring för trafiken längs Götaleden och i närområdet. Dels kommer trafiken på Götaleden att flyta på bättre – framförallt när Götatunnelns dubbelriktning har upphört – dels kommer det att bli enklare att ta sig till och från Gullbergsvass- och Gullbergsstrandsområdet.

Tunneln är också en förutsättning för anslutningarna till och från den nya Hisingsbron, plus att färdigställandet av tunneln innebär att Göteborgs Stad nu får möjlighet att bebygga marken ovanpå.