Stora Infradagen blir digital

Stora Infradagen ställer om och blir digital. Bild: Maskinentreprenörerna

– Under det senaste månaderna har vi sett arrangemang efter arrangemang försvinna från kartan, men Stora Infradagen står fast. Vi på ME envisas återigen med att ta upp de tuffaste frågorna. 2021 handlar det om infrastrukturprojekt, utbildning, elektrifiering och klimatomställning, frågor som är avgörande för svensk konkurrenskraft. Stora Infradagen är idag viktigare än någonsin. ME ställer inte in, vi ställer om, säger Magnus Persson, förbundsordförande för branschorganisationen Maskinentreprenörerna, ME.

Den stora skillnaden gentemot tidigare år är att Stora Infradagen, som den 29 januari äger rum för 15:e året i följd, får ett nytt komprimerat och digitalt format – Studio ME. I en och en halv timme varvas intervjuer, filmat material och debatter under ledning av moderatorn Elisif Elvinsdotter och programledaren Mikael Tornving. Sändningen produceras inför publik och direktsänds digitalt och på ME:s hemsida www.me.se.

– Det betyder att alla intresserade, inte bara den publik som finns på plats i studion Stockholm, helt Coronasäkert kan följa Stora Infradagen i realtid. Vi utnyttjar ME:s starka regionala organisation och sänder till publik som, förutom i Stockholm, samlas i Göteborg, Malmö, Luleå och på ytterligare någon ort, men alla som vill kan följa sändningen på vår hemsida, oavsett var i landet de finns. Det är dessutom möjligt för både studiopubliken och tittarna ute i landet att interaktivt ställa frågor och delta i omröstningar, säger Magnus Persson.

– Precis som tidigare är intresset stort från politiker, beslutsfattare och opinionsbildare. Idag har vi, bland andra, med Infrastrukturminister Tomas Eneroth, Anders Ferbe, som i sin roll som regeringens Coronasamordnare är en viktig länk mellan näringsliv och politik, Lars Stjernkvist, som på regeringens uppdrag utrett och lämnat förslag för förändringar i gymnasieskola och, på länk, Lena Erixson, Trafikverkets Generaldirektör, säger Magnus Persson.