Gasum öppnar en ny tankstation i Tuve i Göteborg

Bild: Gasum

Den nordiska gasinfrastrukturen expanderar i Sverige i och med att Gasum öppnar en ny tankstation i Tuve i Göteborg. På den nya stationen kan tunga fordon tanka flytande naturgas (LNG) och flytande biogas (LBG), bränslen som ger låga utsläpp. Tankstationen, som utvecklats i samarbete med Volvo, är ett bidrag till övergången till renare energikällor inom vägtransportsektorn.

Gas håller snabbt på att bli ett föredraget bränsle inom transportsektorn globalt. LNG-fartyg håller på att bli förstahandsvalet inom sjöfarten och åtskilliga länder ger incitament till övergången från diesel till gas inom vägtransportsektorn. Därför ökar efterfrågan på ett omfattande tankstationsnätverk stadigt. Stationen i Tuve är en del av Gasums nordiska nätverk av tankstationer och har byggts i partnerskap med Volvo, som utvecklar och tillverkar LNG-lastbilar.

Tankstationen, som ligger nära Göteborgs hamn, skapar ytterligare möjligheter för tunga transporter som kör från hamnen att övergå till renare energi. Idag finns det redan över 170 LNG-lastbilar i drift i Sverige och antalet ökar snabbt i takt med att tankstationsnätverket och olika incitament för bränslelösningar som ger låga utsläpp ökar.