Gratis laddning på nyinvigd laddstation i Stockholm

Eva Sunnerstedt, enhetschef för Miljöbilar i Stockholm Stad, inviger laddstationen.

Häromdagen invigdes en ny laddstation på Narvavägen i Stockholm vilken kommer möjliggöra samtidig semi- och snabbladdning av hela 14 bilar åt gången. Dessutom bjuds på gratis laddning på laddstationen under juli månad.

Laddstationen består dels av fyra stycken snabbladdare där varje bil kan få upp till 50kW vardera, samt fem stycken semisnabbladdare med möjlighet att ladda två bilar per laddare och där det går att få upp till 22kW per uttag.

– Det känns roligt och viktigt att få vara med här idag för att inviga en ny laddgata i Stockholm. Vårt mål är att det ska finnas 4000 publika laddplatser i Stockholm till år 2022. Vi har en bra bit kvar så den här nya laddgatan på Narvavägen är ett viktigt och välkommet tillskott, säger Eva Sunnerstedt som är enhetschef för Miljöbilar i Stockholm Stad och är på plats för att klippa bandet och därmed inviga stationen.

Grön Kontakt, som är det svenska dotterbolaget till det norska laddföretaget Grønn Kontakt, har sedan tidigare ett flertal snabbladdningsstationer nära norska gränsen. Företaget gör nu en satsning för att utöka laddplatserna för snabbladdning till andra delar av Sverige, och Narvavägen är först ut.

På Narvavägens snabbladdningsstation går det att använda sig av mobilapp eller laddbricka vilket gör det lätt för den som använder den. Via mobilen går det även att se när laddarna är tillgängliga.