Stockholmarna är för en utbyggd tunnelbana

Resultatet av undersökningen visar på ett stort stöd för utbyggnaden av tunnelbanan. Foto: SLL/FUT

Över 8 av 10 stockholmare är positiva till den planerade utbyggnaden av tunnelbanan. Det visar en opinionsundersökning genomförd av Förvaltningen för Utbyggd Tunnelbana.

– Det är väldigt glädjande att det finns ett öronbedövande stöd för utbyggnaden av tunnelbanan. Detta är ett bra kvitto på att vi är på rätt väg och en viktig signal om att det finns en förväntan hos stockholmarna att få sin nya tunnelbana på plats, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M).

– Den positiva inställningen till utbyggd tunnelbana går igen bland såväl kvinnor som män. Mest positiva till utbyggnaden är man på Södermalm. Intressant är också att en bred majoritet av stockholmarna upplever sig väl insatta i både stationslägen och trygga med byggenas tidsplaner, fortsätter Kristoffer Tamsons.

– Stockholmarna förefaller med andra ord ha tagit den utbyggda tunnelbanan till såväl hjärta som hjärna. Det är ett gott kvitto på arbetet som många slitit med under senare år, men inte minst är det ett gott betyg åt stockholmarna själva. Stockholmarna tror på framtiden, avslutar Kristoffer Tamsons.