NSVA får ny delägare

NSVA kommer att synas i Perstorps kommun när personal utför vatten- och avloppsarbete. Foto: NSVA

Kommunfullmäktige i Perstorp har tagit beslut om att ansöka om medlemskap i NSVA för hantering av kommunens vatten och avlopp. För att medlemskapet skulle kunna godkännas har de befintliga ägarkommunerna av NSVA också beslutat i sina kommunfullmäktige under hösten att godkänna medlemskapet som träder i kraft den 1 januari 2020.

– Vi är mycket glada över att få välkomna Perstorp till NSVA. Tillsammans är vi nu sju kommuner som säkerställer att vi jobbar effektivt med de viktiga VA-frågorna och som samlar spetskompetens, erfarenhet och utvecklingskraft till gagn för invånarna i våra ägarkommuner, säger Jonas Jacobsson Görtler, styrelseordförande på NSVA.

Den personal som arbetade med vatten och avlopp i Perstorps kommun har nu blivit anställda i NSVA. Parallellt med den politiska processen om medlemskap har ett förberedande arbete gjorts för att göra övergången så smidig som möjligt för alla berörda i Perstorps kommun.

– Från Perstorps kommuns sida är vi väldigt glada över att ha välkomnats till NSVA. Vi tillhör nu en stor driftsorganisation med mycket stor och hög kompetens som ser till att våra invånare har vattenleverans med kvalitet idag och för lång tid framöver. De stora vinnarna med vårt inträde i NSVA är Perstorps invånare, säger kommunalråd Torgny Lindau (PF).