Fordonsgasen fortsätter öka

Foto: Energigas Sverige

Försäljningen av fordonsgas steg under första halvåret med närmare 20 procent jämfört med förra året.  Samtidigt som försäljningssiffrorna fortfarande stiger finns tecken på en avtagande ökning och en tydlig minskning av försäljningen av gasbilar.

Statistiska Centralbyrån, SCB har presenterat halvårsstatistiken för försäljningen av fordonsgas. Försäljningen har ökat med 19,4 procent jämfört med förra året första sex månader. Andelen biogas i fordonsgasen ligger fortfarande en bra bit över 50 procent.

Statistiken från juni månad i år visar dock en avtagande trend i ökningstakten samtidigt som gasbilarnas andel av nybilsförsäljningen sjunker.

Att fordonsgasförsäljningen fortfarande ökar trots att personbilsförsäljningen minskar beror på att en allt större andel går till bussar och lastbilar. - Självklart är det mycket positivt att marknaden för bussar och lastbilar tar fart men även personbilsförarna borde nu få besked från regeringen om det blir en förlängning av den reducerade förmånsbeskattningen som går ut nästa år, säger Anders Mathiasson, vd Energigas Sverige.

Idag rullar det cirka 42 000 gasfordon i Sverige.