Norrköpings invånare utvecklar staden i 3D

Bild: Agency 9

Norrköpings kommun bjuder in sina invånare att utveckla staden med en ny innovativ webbtjänst.  Projektet startades av planavdelningen I Norrköping för att kommunicera sin vision för utveckling av staden men också att involvera kommunens invånare i arbetet.

I webbtjänsten som är baserad på Agency9s CityPlanner kan användaren navigera I en interaktiv 3D vy av Norrköping och utforska staden.  Informationspunkter ger fördjupande information med illustrationer, länkar och 3D modeller för planerade projekt.  Användaren kan kommentera direkt i 3D-vyn och läsa andras kommentarer. Till skillnad från traditionella fysiska modeller i utställningslokaler är denna tjänst tillgänglig dygnet runt och kan nå personer i yngre generationer och alla de personer som vanligtvis inte går till utställningslokaler eller samrådsmöten. Detta är ett nytt sätt att tydligt kommunicera och att bygga en positiv opinion för projekt. Tjänsten lanserades av Norrköpings kommun i samband med en lokal bomässa i april.

– Vi är överraskade av det positiva mottagandet från invånare och media.  Projektet visade sitt värde redan efter ett par dagar då många invånare hade gett värdefulla synpunkter och förslag. Den snygga virtuella presentationen av staden kombinerad med enkelhet i att nå informationen ger tydlighet och lockar till användande. Vi kommer att ta alla inkomna förslag som bidrag till utvecklingen av staden.” säger Dag Johansson, stadsarkitekt i Norrköping, i ett pressmeddelande.