Ny vd på Ragn-Sells

Helena Karlsson blir ny vd på Ragn-Sells. Foto: Ragn-Sells

Ragn-Sells AB har under de senaste tre åren drivit igenom stora effektiviseringar med fokus på administrativa kostnader och en moderniserad, kundorienterad organisation. Företagets långsiktiga strategi har även vässats för att möta omvärldens behov av cirkulära tjänster och erbjudanden.

I samband med att Ragn-Sells AB nu går in i en mer konsoliderande fas väljer företagets styrelse att ersätta den nuvarande vd:n, David Schelin. Ny vd blir Helena Karlsson, som fram tills idag innehaft tjänsten som regionchef för Ragn-Sells region Mitt, vilket utgör närmare 50 procent av företagets verksamhet. Helena Karlsson kom till Ragn-Sells efter 10 år som vd på Telge Återvinning AB.

– Det är med stor ödmjukhet och respekt som jag kliver in i uppdraget från och med idag. Jag vill sätta mig in i bolagets utmaningar, skaffa mig en överblick och prioritera vad som är viktigast att göra på kort och längre sikt. Jag kommer under veckan samla ihop min ledning för att starta detta arbete, kommenterar Helena Karlsson.

Ragn-Sells avgående vd, David Schelin, kan konstatera att mycket har skett under tiden som ansvarig för förändringsarbetet.

– Jag är otroligt stolt över det stora förändringsarbete som skett ute i företaget som en konsekvens av rådande konkurrenssituation, vår långsiktiga inriktning och ett stort behov av ekonomisk återhämtning. Tillsammans har vi skapat en turn around som vi kan bygga vidare på. Det är så klart väldigt kul att vi kan lyfta in en stark intern person till vd posten – som dessutom blir Ragn-Sells första kvinnliga vd, konstaterar David Schelin. 

Ragn-Sells är Sveriges ledande miljö- och återvinningsföretag. Vi samlar in,behandlar och återvinner restprodukter och avfall från näringsliv och hushåll över hela landet. Ragn-Sellsgruppen har 2 300 medarbetare, varav 1 700 i Sverige.