Statoil ökar antalet laddplatser

Foto: Statoil

Statoil har inlett ett samarbete med Öresundskraft om att sätta upp laddplatser för elbilar på 23 av Statoils stationer i mellersta och södra Sverige. Öresundskraft kommer att sälja elen, under varumärket Clever.

– Samarbetet med Öresundskraft faller naturligt in i vår strategi att vara förstahandsvalet för alla bilister, oavsett vilket drivmedel man väljer. Nu hälsar vi snart elbilskunderna välkomna för snabbladdning, samtidigt som förare och passagerare kan ladda batterierna med mat och kaffe, säger Helena Fornstedt, Senior Fuel Director på Statoil Fuel & Retail, i ett pressmeddelande.

– Vårt dotterbolag CLEVER Sverige AB ska göra det lätt att köra miljöklok elbil. En elbilsförare kan snart ladda sin bil med förnybar el på bekväma avstånd hela vägen från södra Sverige till Stockholm, över till Göteborg och tillbaks söderut, sammanlagt 160 mil. Och tack vare samarbetet med Statoil kan elbilsförare samtidigt ta del av Statoils hela utbud. Det säger Anders Östlund, vd vid Öresundskraft, i ett pressmeddelande.