Telia bygger fiber till 5 000 villor i södra Sverige

Tillgången till bredband som medger hastigheter om minst 100 Mbit/s ökar. Foto: Telia

Telia har tidigare byggt fiber till över 2 000 villor i Hässleholm och på landsbygden omkring. Nu fortsätter satsningen med att bygga fiber till ytterligare 1 800 villor i området via Zitius, Telias landsbygdsspecialist. Telia meddelar nu att bolaget bygger fiber i Hässleholm, Höör, Eslöv, Hörby och Kungsbacka.

 I våras presenterade Telia tillsammans med de tre mittkommunerna i Skåne - Eslöv, Hörby och Höör erbjudandet om att samtliga boende på landsbygden skulle få möjlighet till fiber. Nu sätter Telia spaden i marken på nästa etapp i utbyggnaden och bygger till ytterligare 2 600 villor. I Sundstorp utanför Kungsbacka i Halland så är vi gång och bygger fiber till ytterligare 250 villor.

– Att koppla upp Sverige med den senaste tekniken är kärnan i vad vi på Telia gör. Fiber ger villaägarna helt nya möjligheter tack vare hastigheter på upp till 1000 Mbit/s och innebär en stabil internetuppkoppling som klarar av hela familjens användning av datorer, surfplattor, telefoner och TV-apparater samtidigt, säger Ove Alm, chef för Telia Infra, ansvarig för Telias fasta och mobila nät i Sverige.