Bra klimatkompenserar sina flygningar

BRA inför full klimatkompensation. Foto: Bra

Sedan första april i år samarbetar BRA med Natural Capital Partners om klimatkompensation av alla flygbolagets utsläpp. Nu har det andra av två hållbara klimatprojekt valts ut för att fortsätta säkra leveransen av BRAs kompensation. Som ett led i satsningen på förnybar energi och bioenergi har BRA valt dels ett Gold Standard-certifierat vindkraftprojekt i Turkiet och nu även ett VCS-certifierat vindkraftprojekt Indien. Full klimatkompensation av bolagets alla utsläpp kostar inget extra för bolagets resenärer.

– Avtalet med leverantören Natural Capital Partners om de två kompensationsprojekten är klart och vi Natural Capital Partners är en global aktör med mångårig erfarenhet, goda referenser och väldokumenterade, granskade och trovärdiga projekt, säger Anna Soltorp, hållbarhetschef på BRA.

Det utvalda Gold Standard-verifierade projektet i Turkiet kombineras nu med ett vindkraftprojekt i Indien, som är certifierat enligt VCS, Verified Carbon Standard.

Genom att ersätta el från fossila källor med fossilfri elproduktion, minskar vindkraftsanläggningarna utsläppen av växthusgaser. Samtidigt förbättras luftkvalitén lokalt och mängden avfall som annars uppkommer som en följd av kolbrytning uteblir. Projekten skapar arbetstillfällen lokalt och medför förbättringar i lokal infrastruktur.

– Att klimatkompensera alla våra utsläpp är ett naturligt steg för oss. Genom att stötta förnybara energikällor samtidigt som vi fortsätter arbeta för att stimulera nordisk biobränsleproduktion för vår bransch gör det möjligt för våra kunder att välja flygresor med så låga fossila utsläpp som möjligt.