Efter överprövning påbörjas nu entreprenaden för Västlänken E06A

Utsikt från Universeums takterrass över den västra bygggropen för den framtida Västlänken-stationen Korsvägen i Göteborg augusti 2023. Foto: Wikimedia Commons

I slutet av förra året tilldelade Trafikverket entreprenaden E06A till Infranord och det franska bolaget TSO för att genomföra BEST-arbeten på Västlänken. Tilldelningen överprövades, men nu har kontraktet tecknats och arbetet inletts.

Entreprenaden omfattar byggnation av spår, kontaktledning, samt signal-, telekommunikations- och strömförsörjningsanläggningar.  Anbudssumman uppgår till cirka 545 miljoner kronor och entreprenaden startar omgående. Arbetet ska vara färdigställt och redo för slutbesiktning i september 2026.

– Det är glädjande att vi nu kan sätta igång med bygget av en ny och modern järnvägsanläggning på Västlänken som kommer att bidra till förbättrad tillgänglighet i hela Göteborgsregionen. Vi ser fram emot att göra detta tillsammans med vår samarbetspartner TSO, säger Henrik Cederqvist, chef för region syd på Infranord.