AddSecure stärker sin position i Transport- och Logistikbranschen med nytt förvärv

Stefan Albertsson CEO Fotograf: Olof Holdar

AddSecure har förvärvat Astrata Europe B.V., den europeiska telematikdivisionen inom Astrata. Med detta strategiska steg stärker företaget sin marknadsposition och når nya marknader inom transport- och logistiksektorn.

AddSecure, en leverantör av säkra IoT-uppkopplingar och helhetslösningar, meddelade nyligen sitt förvärv av Astrata Europe B.V. Astrata har sitt huvudkontor i Eindhoven, Nederländerna, och erbjuder uppkopplade lösningar för fordonsflottor i Europa, inklusive tillgångsspårning, IT-stöd för leveranskedjan samt förar- och lastlösningar.

Genom förvärvet får företaget tillgång till nya marknader som Italien och Ungern för sitt affärsområde Smart Transport. Detta stämmer med deras strategi att konsolidera marknaden och bli ledande inom fleet management, transport management och videotelematik i Europa.

Affären tillför också expertis inom telematik och ökar försäljningskapaciteten. Astrata Europes kundbas, som inkluderar flera europeiska kunder, kommer ytterligare att stärka företagets fotfäste i branschen.

– Det här förvärvet är en viktig milstolpe för AddSecure eftersom det stärker vår position som en ledande leverantör av IoT-lösningar till transport- och logistikbranschen i Europa. Med integrationen av Astratas europeiska telematikdivision är AddSecure väl positionerat för att tillhandahålla innovativa och heltäckande lösningar till våra kunder, vilket ytterligare stärker vår ledande roll på marknaden, säger Stefan Albertsson, vd för AddSecure.

– Vi är glada över att välkomna Astrata Europe till AddSecure-familjen. Synergierna mellan våra teknologier och team kommer att förbättra vår förmåga att leverera ännu mer omfattande och innovativa lösningar. Befintliga kunder hos båda företagen kommer att dra nytta av en bredare produktportfölj och vår kombinerade expertis, vilket lovar förbättrad operativ kompetens, tillägger Claes Ödman, affärsområdeschef Smart Transport på AddSecure.