Helsingborgs Hamn stärker upp med ny containerlinje

Rederiet anlöper Helsingborgs Hamn på veckobasis. Foto: One

Helsingborgs Hamn och rederiet ONE inleder ett nytt samarbete för att stärka sina europeiska anslutningar. Genom omläggningen av den befintliga IBESCO-servicen kommer Helsingborgs Hamn nu att anlöpas en gång i veckan.

Detta öppnar upp möjligheter för import- och exportföretag i regionen och förbättrar hamnens position som en ledande logistikhub i Sverige.

Det stora rederiet har global täckning och erbjuder ett brett utbud av fraktlösningar till kunder världen över. De omstrukturerar nu sin IBESCO-linjetrafik för att inkludera elva europeiska hamndestinationer, trafikerade av fyra containerfartyg. Rutten till Helsingborg, med anlöp på måndagar, börjar i Portugal och går via Rotterdam innan den når Helsingborg.

"Vi är glada över att välkomna ONE med eget anlöp i Helsingborgs Hamn och vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att förbättra och effektivisera servicen över hamnen," säger Anders Paulsson, KAM i Helsingborgs Hamn.

Premiäranlöpet för rederiets nya containerlinje till Helsingborgs Hamn går av stapeln den 27 maj. .

"Vi ser fram emot att etablera en stark närvaro i Helsingborgs Hamn och att kunna erbjuda våra kunder ännu bättre och pålitligare logistiklösningar," säger Yngve Johansson, vd för Ocean Network Express Scandinavia, och fortsätter:

"Genom att samarbeta med Helsingborgs Hamn strävar vi efter att möjliggöra smidiga och effektiva transporter för våra kunder och bidra till att stärka regionens position som en ledande logistikhub i södra Sverige."