Tre personer frihetsberövade efter skredet vid Stenungsund

Grävmaskin i skredområdet i öster. Foto: Trafikverket

TT uppger att tre personer har frihetsberövats misstänkta för att ha orsakat raset på E6 i Stenungsund i september förra året.

Alla tre individer är föremål för utredning i samband med händelsen nära motorvägen och misstänks för allvarlig allmänfarlig vårdslöshet, grovt vållande till kroppsskada och otillåten miljöverksamhet.

Chefsåklagare Daniel Veivo Pettersson meddelar att två av dem har gripits medan den tredje har hämtats för förhör och ännu inte formellt gripits.

Polisen fortsätter sin insats kring händelsen, inklusive flera husrannsakningar, men detaljer kring eventuella ytterligare gripanden är ännu inte tillgängliga, enligt Daniel Veivo Pettersson.

Händelsen inträffade vid E6 i närheten av Stenungsund natten mellan den 22 och 23 september 2023 och resulterade i skador på flera fordon och en buss samt lindriga skador på tre personer. Den drabbade platsen var en byggarbetsplats där det planerades att uppföra en företagspark för industri, lager och kontor. De tre individer som har frihetsberövats kopplas till denna byggarbetsplats. 

Efter händelsen har området varit avstängt och trafiken har omdirigerats, men planen är att E6 ska kunna öppnas igen under hösten.

Källa: TT