Skavsta stärker cybersäkerheten

Follow me och brandbil med svenska flaggan. Foto: Stockholm Skavsta Airport

Stockholm Skavsta Airport har inlett partnerskap med Nexer Cybersecurity och NTT Security för att förstärka cybersäkerheten enligt NIS2-direktivet. Genom 24/7-övervakning med Managed Detection and Response (MDR) är flygplatsen bättre rustad mot cyberattacker.

Samarbetet är en del av det höga skyddsprioriteringen mot cyberhot, med insikten om geopolitiska risker. NTT Security och Nexer kommer att övervaka flygplatsens cybersäkerhet dygnet runt från sitt säkerhetscenter i Göteborg för att förhindra och hantera hot.

Från oktober 2024 kommer skärpta EU-krav enligt NIS2-direktivet, som ställer högre krav på hantering och rapportering av säkerhetsincidenter. Företag och organisationer måste ha starka cyberförmågor, inklusive utbildad personal och korrekta enhetskonfigurationer, för att undvika böter om kraven inte uppfylls.

– Stockholm Skavsta Airport är en viktig del av infrastrukturen i Sverige. Det gör den också tyvärr till ett extra intressant mål för cyberangripare. Vi vill hjälpa flygplatsen att få ett så starkt cyberskydd som bara är möjligt och med vårt cybersäkerhetscenter i Göteborg och våra experter har vi möjlighet att göra det dygnet runt, året om, säger Fredrik Olsson, Nordenchef på NTT Security.