Transdev tar över Mälartåg

Avtalet mellan Transdev och Mälardalstrafik löper fram till 2026 med möjlighet till förlängning Foto: Transdev

Transdev tar över driften av Mälartåg från och med den 16 juni i år, vilket innebär den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen. Kontraktet sträcker sig till 2026, med möjlighet till förlängning i upp till två år (ett plus ett år). Detta avtal har inletts efter att samarbetet med det tidigare trafikföretaget avslutats.

– Det är ett stort och ansvarsfullt arbete som ligger framför oss och det ställer extra höga krav på oss att snabbt komma in i verksamheten. Vi har gjort det förut och vi är trygga med att vi kan göra det på nytt, även om det är med stor ödmjukhet inför uppgiften som vi tar oss an uppdraget, säger Anna Höjer, vd Transdev Sverige.

I samband med övergången är målet att all nuvarande personal som arbetar för Mälartåg ska ha möjlighet att fortsätta sina anställningar hos Transdev, både tjänstemän och operativ personal. Övertagandet förväntas inte leda till någon övertalighet bland personalen.

–  Vi gör det här tillsammans. Alla duktiga medarbetare är nyckeln till att det här ska bli lyckat. Dessutom kommer vi arbeta nära det tidigare trafikföretaget, facken och Mälardalstrafik för att detta ska bli så bra som möjligt. Det är ett lagarbete från början till slut och vi ser fram emot att så fort som möjligt få träffa våra nya kollegor för att lära oss mer om vad de ser som framgångsfaktorer, förklarar Frida Ukmar, affärsområdesdirektör Transdev Sverige.

Avtalet med Transdev sträcker sig till 2026 med möjlighet till förlängning.