Anna Elmfeldt tillträder som vd för Polhem Infra

Anna Elmfeldt tillträder som vd efter bolagets tidigare vd Karin Karlström. Foto: leon seibert unsplash

Polhem Infra har utsett Anna Elmfeldt till ny VD. Hon tillträder den 15 mars och tar över efter Karin Karlström. Bolaget ägs av Första, Tredje och Fjärde AP-fonderna och fokuserar på investeringar i svensk infrastruktur.

Anna Elmfeldt har över 20 års erfarenhet inom infrastruktur och energi, både nationellt och internationellt. Hon kommer senast från rollen som nordenchef för Macquarie Asset Management, Real Assets. Tidigare har hon haft ledande befattningar på PwC inom infrastruktur och energi samt på ICECAPITAL Securities där hon var med och startade verksamheten i Sverige. Anna är också medgrundare till Kraftkvinnorna, ett nätverk för att främja kvinnor inom energibranschen. Hon har en magisterexamen i Ekonomi från Lunds universitet.

”Med Anna får vi en ledare som kombinerar gedigen erfarenhet från Polhem Infras verksamhetsområden med en bevisad förmåga att bygga starka team. I sina tidigare roller har Anna byggt upp en analytisk och strategisk kompetens inom förvaltning och skapat ett stort nätverk inom infrastruktursektorn. Jag och styrelsen vill också tacka Karin Karlström för hennes stora engagemang och bidrag under sina 2,5 år som vd och dessförinnan som styrelseledamot när hon nu lämnar sin roll som vd för att anta nya utmaningar utanför bolaget”, säger Johan Skoglund, styrelseordförande Polhem Infra.