Bjerking skapar nytt team med inriktning på bergteknik och tunnlar

Bjerking har rekryterat medarbetare med större inriktning på berg och tunnelinfrastruktur. Foto: Bjerking

Teknikkonsultföretaget Bjerking utökar sin organisation genom att skapa ett specialteam för bergteknik och tunnlar. Med nyrekryteringar inom enheten för geokonstruktion och berg kan de nu erbjuda ökad expertis och erfarenhet inom detta område.

Tunnlar är viktiga för att knyta samman städer och regioner, och företaget har tidigare erbjudit tjänster inom bergteknik och främst inspektion av tunnlar. Genom att rekrytera medarbetare med djupare kunskaper inom berg- och tunnelinfrastruktur, såsom Amanda Bergman som började på företaget i september 2023, stärker de sin position inom detta område.

– Det pågår en hel del infrastrukturprojekt och därför vill vi satsa på ett eget team som kan bidra till dessa projekt, säger Amanda Bergman som är teamledare för den nya gruppen. Kompetensen inom bergteknik har funnits länge på Bjerking. Tillsammans med de nya kollegorna har vi möjlighet att arbeta med större projekt inom berg och tunnlar. Samtidigt är det bra med nära kontakt till andra enheter eftersom våra uppdrag ofta har behov av kompetens som sträcker sig över flera teknikområden.

Utöver Amanda Bergman har Bjerking rekryterat Cátia Matos, senior tunnelingenjör med stor erfarenhet av projektering av tunnelinfrastrukturprojekt världen över, bland annat för Ramboll, Geocontrol S.A. och IDOM. I det nya teamet finns även Nils Ceder, erfaren uppdragsledare och geolog med specialistkunskaper inom borrhålsfilmning. Nils kommer närmast från Sweco.

– Våra medarbetare är experter på förundersökningar och projektering. I pågående projekt utför vi karteringar och föreskriver förstärkning. Dessutom genomför vi en hel del inspektionsuppdrag i befintliga tunnlar, berättar Amanda Bergman. Vi har fått till en bra grupp och jobbar redan med stora och intressanta uppdrag, vilket gör att vi ser positivt på framtiden och behovet att fortsätta växa som team.